Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Αυτός που δεν έχει τα προς το ζειν δεν πρέπει ούτε να αναγνωρίζει ούτε να σέβεται την ιδιοκτησία των άλλων: οι αρχές του κοινωνικού συμβολαίου παραβιάζονται με δυσμενή γι' αυτόν τρόπο.
Severino di Giovanni
Καταλάβετε επιτέλους αυτό: αν η βία άρχιζε απόψε, αν η εκμετάλλευση και η καταπίεση δεν είχαν ποτέ υπάρξει πάνω στη γη, ίσως η επιδεικνυόμενη μη-βία να μπορούσε να καλμάρει την διαφωνία. Όμως εάν το καθεστώς εξ ολοκλήρου και μέχρι και οι μη βίαιες σκέψεις σας έχουν καθοριστεί από μία καταπίεση χιλιετιών, η παθητικότητά σας δεν εξυπηρετεί παρά στο να σας βάλει με το μέρος των καταπιεστών.
Jean Paul Sartre
Ομολογούμε την προτίμησή μας προς αυτούς που θέλουν να κάνουν πάρα πολύ γρήγορα, παρά στους άλλους που θέλουν πάντα να περιμένουν, οι οποίοι αφήνουν σκόπιμα να περνάν οι καλύτερες ευκαιρίες και με τον φόβο ότι θα μαζέψουν ένα φρούτο άγουρο τ’ αφήνουν όλα να σαπίσουν.
Errico Malatesta

14 σχόλια:

chrismos είπε...

Προς ίππο γράφω συν φόνος με τους προ όλα λύσαντες, αλλά για λόγου σας, φαλλοί, ας chrismoποιώ ίππω γραφές παρά λαγοίς, ως εταίρος Fernando Pessoa:
1. Εκ φράζω αντιβρύσεις, ξεβουλώνοντας βρύσες απέναντι σ' αρχηιδιοκτησίας, εν θυμού μένω ως τη μεγαγλοιώδη Μαφία Αντουανέτα-σκέτα να αντιδρά (δρα με το γάντι) στην πληροεφορία πως "ο λαός δεν έχει να φάει ψωμί" με τη δείλωση "Και γιατί δεν τρώει παντεσπάνι;;;"
S'entharino Sto Divani

2. Η άνω κατωευθυνόμενη 6ου πονηρού πάθειοτιηκότα (δηλ. η μη βία) γεννά ωμή βία ιππότης ία χέστους:
"Για δες καιρό που διάλεξε ο Πλούτος να γουστάρει
τώρα που οπλίζουν τα παιδιά και βγάζει η ορΓή παπάρι"

Jump Ball d'Art

3. Όχι "σπεύδε βραδέως" (διότι "φευ! δεύρο δέος"), αλλά "το γοργόν και χάριν έχει" (διότι "ο γαρ αγών και χαράν έχει").
E richno Malaperda

Unknown είπε...

Το βιβλίο των ηρώων του τρόμου έχει καλά παιδιά μέσα Μαλατέστα Κροπότκιν.
Ηρθε η άνοιξη??????

theogrocer είπε...

Όταν καπνίζει ο λουλάς, εσύ δεν πρέπει να μιλάς. Κοίταξε τριγύρω οι μάγκες κάνουν όλοι τουμπεκί.
Σκέψου εκείνους που γύρισαν άπραγοι από την Πράγα, τα μοσχάρια της Μόσχας, τους τυράννους των Τιράνων κι εκείνους του Πεκίνου. Πεκινουά και κανείς! Τίποτε δεν άκουσαν σε Κάννες, Βαρσοβία και Αραβία, άρα βία. Τώρα αγοράζουν αγρό και μπλουζάκια ΤΝΤ, καθώς μαζεύουν επαναστατικά ένσημα και περιμένουν να βγουν στη σύνταξη, αν δεν διαλυθεί ως τότε και η κυνωνική ass φάλλιση. "Θα πάρουν την πούτζα μου", που έλεγε και ο Γε όργιος Καραϊσκάκης.
Φο βία. Vai via!...

Πάνος Παπαδόπουλος είπε...

Ma q'uela casta verba mamante?

Μετάφραση:
Ο Σαρτρ ζούσε ως αστός στο διαμέρισμά του και παίζαν ενίοτε τις κουμπάρες με τη Σιμόν ντε Μποβουάρ και αρκετές πρόθυμες μαθήτριές της. Ειδυλλιακή κατάσταση και παραδέχομαι. Όσο για τα υπόλοιπα:

Νομίζω ότι ρίχνεται κανείς στον αγώνα όταν δεν έχει πια τίποτε άλλο να χάσει. Εμείς, όλοι μας, έχουμε ακόμη να χάσουμε πάρα πολλά μέχρι να φτάσουμε στην εξαθλίωση που, κατά την άποψή μου, είναι η πλέον απαραίτητη προϋπόθεση μιας επανάστασης. Ο λόγος είναι απλός. Μετά την επανάσταση, θα περάσει καιρός να φτάσουμε εκεί που είμαστε σήμερα. Ας διαφυλάξουμε αυτά που έχουμε (ακόμη και ρούχα και ένα ζευγάρι παπούτσια) κι ας αφήσουμε την επανάσταση για αργότερα. Όσον αφορά τις αποσπασματικές ενέργειες τύπου ΕΛΑ, 17Ν κλπ, η πράξη έχει αποδείξει ότι μάλλον τρομάζουν τους ανεγκέφαλους λακέδες του κεφαλαίου (αυτούς που παπαρολογούν ακατάσχετα στα βουλευτήρια και στα δελτία υπηρετώντας τελικά την όλο και εντεινόμενη ανελευθερία τη δικιά μου και τη δικιά σου. Π.χ. για να βγάλω σήμερα ταυτότητα, πρώτα μου βγάζουν το λάδι, κι αυτό επειδή κάποιοι αποφάσισαν να παίξουν στρατιωτάκια ρίχνοντας αεροπλάνα στους δίδυμους πύργους και κάποιοι άλλοι να μακελέψουν εκατοντάδες παιδιά και εργαζόμενους στα τρένα του Λονδίνου και της Μαδρίτης. Αποτέλεσμα για μένα και σένα; Το πάλαι ποτέ ευχάριστο ταξίδι με το τρένο μετατρέπεται σε εφιάλτη. Τίποτε άλλο. Αποτέλεσμα για τους άρχοντες του κεφαλαίου που δεν εδρεύουν σε δίδυμους πύργους, αλλά σε ιδιόκτητους πύργους και απροσπέλαστες επαύλεις; Καλύτερος έλεγχος στα "κακά" παιδιά, εμένα κι εσένα. Τα άλλα "κακά" παιδιά είναι αναλώσιμα: τινάζονται μαζί με τις βόμβες τους, ή καρφώνονται με τα αεροπλάνα τους, είναι αυτοδιασπόμενοι σαν τις καινούριες σακούλες του Μασούτη.

theogrocer είπε...

Όχι Ξανθή Καλάθη, γιατί η άνοιξη έφυγε άπραγη από την Πράγα, την πήρε ο Θανώς Μικρούτσικος (άλλοτε ιππουργός πολίτης μου) και την έκανε άνοιξη της Πάργας. Σύμφωνα με ass φαλλοίς πληροφορίες, ξανάρχεται χι μόνας και δη Δεκ-έμβρυος.
Καλά γεννητούρια, καλό το και το.

theogrocer είπε...

Παναγιώτατε
Σας καλώ -sorry ζω- στο blogάκι μου, αλλά δεν σας περίμενα και γι' αυτό βρίσκετε αυτή την α-καταστασία, χωρίς κανέναν άλλο καταστασιακό πέραν του Guy Debord ("Οι καταστασιακοί που ίσως φαντάζεστε πως είστε οι κριτές τους, μία μέρα θα σας κρίνουν αυτοί. Σας περιμένουν στην γωνία").
Δεν δια φονώ σε αρκετά απ' οσα λέτε, αλλά σίγουρα ούτε συν φονώ μαζί σας. Πάντως αδικείτε τον Sartre. Μακάρι οι ευφυείς σοφιστές του σήμερα -που έχουμε εφεύρει χίλιες δυο σοβαροφανείς θεωρίες για να δικαιολογήσουμε τη συνένοχη αβουλία μας- να πράτταμε ΕΝΑ (αριθμός: ένα) από όσα κάποιοι και μετά ας παίζαμε τις κουμπάρες. Με την όποια κριτική και τα όποια συναισθήματά μας απέναντί της...
Θέλετε να μας πείτε ότι αρχίσατε να την πληρώνετε (και ποιο το κόστος της πληρωμής; Το "laissez passer - laissez faire" που παραχώρησαν οι αστοί στους προγόνους σας και τώρα το μαζεύουν; Χα!) επειδή κάποιοι αποφάσισαν να παίξουν στρατιωτάκια στους δίδυμους πύργους; Έχετε την καλωσύνη να το πείτε αυτό σ' έναν Αφγανό, στο Ιράκ, στη Γάζα ή να το ψιθυρίσετε σε οποιοδήποτε ξέφωτο κάτω από τον 30ο παράλληλο; Καμία πράξη στην ιστορία δεν είναι ξεκομμένη από το ιστορικό πλαίσιό της. Ούτε αυτή που περιγράφετε και η οποία ήρθε καταφανώς ως αντίδραση -και μάλιστα αντικειμενικά ΔΙΚΑΙΗ- κι όχι ως "απόφαση να παίξουν κάποιοι"!!!
Είναι κρίμα να μην αφήνετε την ελευθερία σας να πετάξει έξω από τις παραστάσεις των super markets και της κεκτημένης ευμάρειας σε βάρος δισεκατομμυρίων ανθρώπων που κρατούνται ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ στο όριο του θανάτου. Βίας που στο φτωχό μέρος του πλανημένου πλανήτη είναι φυσική και στο "πολιτισμένο" είναι έμμεση (κυρίως οικονομική).
Κατά τα λοιπά δεν πολυδιαφωνώ, εκτός από μία παρά τύρηση: αν κάποιον τον ενοχλούν οι άρχοντές του, τους αλλάζει. Όχι απαραίτητα με επανάσταση, αφού ακόμα δεν υπάρχουν (και δεν πρόκειται, ειδικά σήμερα με τόσα αντίλυτρα) οι αντικειμενικές συνθήκες...
Mega Lee κουβέντα ανοίξατε! Θα χρησιμοποιήσω κι εγώ μια πάγια δικαιολογία: έχω πονοκέφαλο...
Ναοί στέκα la

Πάνος Παπαδόπουλος είπε...

Κατ' αρχήν ευχαριστώ για τα καλωσορίσματα και τα δέοντα στην κυρία σας. Κατά δεύτερον, πολύ ωραία τα λες· κι εγώ δεν διαφωνώ διόλου με τα γραφόμενά σου. Απλώς, αρέσκομαι συχνάκις να εκφέρω σατανικόν αντίλογον (ακατανόμαστος του διαβόλου που λέμε) που πιθανόν να εγείρει ενίΟΤΕ εν διαφέροντα σχόλια και συζητήσεις. Βλέπω ότι έπιασε τόπο η εκ του σύγγενις κακό πιστη κριτική μου και φυσικά και δεν τα έχω με τον Σαρτρ, ούτε με τη μούσα Σιμόν και πολύ περισσότερο με τις ονειρεμένες μαθήτριές της (FANTAς ίωση κάτσε καλά), ούτε, βέβαια, με τους κάτωθεν του ΧΧ παραλή λου(στη Γεωγραφία) δεν είμαι τόσο καλός όσο στην ανοησία (εκεί, πανθομολογουμένως έχω έμφυτο χάρισμα). Φυσικά, επίσης, και δεν τα βάζω με τα παληκάρια που ανατινάζουν εαυτούς μετά των άλλων φίλων, αλλά δυστυχώς, πιστεύω, ότι κάπου παίζουν κάποιων άλλων το παιχνίδι. Μ'έπιασε κι εμένα αυτός ο Πανοκέφαλος, οπότε συνεχίζουμε εν ελθέτω χρόνω. Ορντεβουάβρ…

Υ.Γ.
Τι να κάνω κι εγώ, με τα λίγα Αγγλικά που ξέρω παλεύω κανένα σπασμένο Γαλλικό μπας και σταθώ ως εις ως προς ίσως πλάι σε γλωσσοπλάστες και γλωσσοκλάστες που παροικούν και σχολιάζουν στο παρόν μυστολόγιο.

theogrocer είπε...

Ω! λόγω σου (ήρθε προηγουμένως ο κύριος με τα σου) με χόρτασε και τα πάντ' Espagna σου φάτα, μοργκάνα.
Ώστε συνήγορος δια Βόλου! Γιατί όχι διάΣπαρτης ή δια Lassie θείου;
Λειπών, επειδή γράφετε με parker σας συν πάθησα (μου θυμίσατε την καμήλα επί της οποίας κτηνοβατεί ο Κάριολος). Και θα σας άπω καλύψω ένα μύστη Κω: Κατά την ήττα λύκοι εις βολή, ο Λάκωνας (φαντάζομαι ότι ξέρετε πως το L' ακονίζειν ST φίλος of in) συνταγματάρχης Δαβάκης απώθησε την μεραρχία "Julia" (αργότερα έγινε τραγούδι από τους Pavlov's Dog). Καθώς οι ήττα Lee έφευγαν κυνήγι μένει προς βορρά, ο Δαβάκης τους φώναζε από τα βουνά της Καστοριάς "φλώροι να!" δείχνοντάς τους την Καραϊσκάκη πούτζα του. Κι έτσι, η Πόλυ που φαινόταν στο βάθος όνο μαστοί και Φλώρινα.
Κι αφού συνέδραμα στη δια βίας μάθησή σας (εντολή Διαμάντω Πούλου), σας ευχαριστώ για τα σπασμένα αγγλικά (αν έχετε και σπασμένα προγράμματα για τον Η/Υ μη διστάσετε) και σας εύχομαι υγεία, χαρτί υγείας, Makro ημέρευση και F τοιχία.
Και πάλι ορίστε.

Πάνος Παπαδόπουλος είπε...

Στώ πολύ…

Υ.Γ.
Παρεμπίτουσλι, σας πρόσθεσα στιλίστα ιστολογίων μου μαζί με "Χρησμούς" και "Καιρούς". Πάλι και σεισωρείστε.

Υ.Γ. (2)
Πίσω από τον Δαβάκη που έδειχνε την πούτζα τ' στις "Τζούλιες", ήταν και μερικές ντουζίνες άλλοι, οι επωνομαζόμενοι "του Δαβάκη τ' άξια παλουκάρια", έτσι για να προσθέσω κι εγώ κάτι στη δια βιου(μαστερ) μάθηση· τη Διαμάντω τι την ήθελες Σαββατιάτικα;

Υ.Γ. (3)
Μέχρι στιγμής δεν χρειάστηκα σπασμένα προγράμματα, έχει δωρεάν τα πάντα στο πανέρι του Ανοιχτού Λογισμικού που είναι κάτι σαν διαστροφή να μετέχει κανείς (μιλάω e-ξυδίων). Π.χ., χθες βράδι "στόλισα" μια χαρά τον Νικολά με το GIMP, (βλέπε "Πανόπτης"), γιατί να ψάχνομαι με σπασμένο PhotoShop και να αΣπάζομαι με κωδικούς και gamata.gr; Εδώ τους πάνε καροτσάκι αυτό φορο γιατί χάνουν, λέει, από το φόρο και από δικαιώματα οι σύγχρονοι Δαβάκηδες που έχουν μεταλλαχτεί σε Davachiδες, λες και τα λεφτά τα δίνουν στους καλλιτέχνες. Εγώ ξέρω ότι οι εταιρείες αρπάζουν τη μερίδα του κλέοντος, και αφήνουν τα ψίχουλα στους πραγαματικούς δικαιούχους τους οποίους αφρομειώνουν και μεταλλάσσουν τελικά σε καβλιτέχνες (βλέπε Μαρκόπουλο, Σαββόπουλο, κλπ).

Πάντως, αν θέλεις, στείλε μου λήστα με τι ψάχνεις και σου αντεπιστέλλω λίστα με σχετικά προϊόντα Α.Λ. Εδώ είμαστε…

Υ.Γ. (4)
Η αλήθεια είναι ότι το Parker εκλογοπαίγνιο δεν το έπιασα, ομολογώ. Πάντως για να απο κατά στήσω μεν την αλήθεια, γράφω με μολύβι. Όποτε χρειαστεί μελάνι (καμιά ιππο γραφή και άλλες τέτοιες αοιδίες εκεί που δεν πιάνει μελάνι), έχω ένα μπικ να βρίσκεται πρόχειρο.

theogrocer είπε...

Εγώ Πάλλη Ξηροί ζω μεμέ μπικ. Όσο για το Parker, είναι το ένα επίθετο της καμήλας που φίλησε ο βάτραχος και θα γίνει βασίλισσα.
Εύχαρις στω για την προς φορά, ass φαλλός θα σας έχω Πάνο κάτω από φάτσα (υπό όψη).
Θα οίδατε the, ότι σας έχω προς θέση κι εγώ στιλίστα εις το λογίων μου, σε μνα και τα 'πινα. Αν έρθετε αύριο θα βγάλω και per γαμώτο ή σύκα Λάκη.
Βάγια κοντή ως Πάνω

chrismos είπε...

Με γειά την επί κύνων ή άλλα…
"Ενδογενή θήκαι να σε ρωτάς με Γάλλος και Miss μίλα Με γειά (τα πράγματα απλά!…)
1. Λυπών αμφότεροι (αμφί εταιροι, πούστηδες) γρήγορα να αποκάτωστήσετε στούκα ρόλου την αυλή την Camila παρδαλή!
2. Στην Γκαμήλα (ή Τύμφη, 2.317μ.) Γκάμησε ο Δαβάκης την ήττα λυκοι μερα αρχεία (αρχεία Yeahh.ΘΑ) και όχι στην αχρεία Οχρίδα (μια πουτάνα φέρατε).
3. Περί ηπαρ ξυστού Σαρτρ: "Υπάρχεις λες κι ύστερα δεν υπάρχεις!"
Γιαπί τεκέ σε μαστούς φτωχούς: ΗΠΑ,αρχιδια φωνή Α' ή δεν υπάρχει;;;
(διότι περδευτήκαμε)
4. Λιγοστά τα πάρκα να μπεικανείς. Τα Parker και τα Bic θα τ' αχρεία αστική Διαμάντω Πώλου στην πωλεί tea της άλλη teas. Άρα αρ' χύστε πολύ οικονομία. Police σηκώνω μία.

Πάνο-Θεό-Ξάνθη
(στο Πάνθεο των εξ ανθέων)
Και τους τρεις φίλους
και τους Τριάνταφύλλου Σώτης
Εντομε Σώτης νηκτός,
σα σκαλί νηκτό,
φίλοι φαύλοι κι αυλικοί αυλοί
που 'στε καις τεκέ στη λαϊκή αυλή,
Κ αυλή νύκτα

theogrocer είπε...

Αντιπαρέρχομαι τα περί έρωτος και α μην... λέγω ημίν:
Ο Δαβάκης φορούσε ζώνη ΑΤ και είχε ζώνη ευθύνης 35 κιλομέτρων (km). Κινήθηκε the στην Αετομηλίτσα, ήτις βρει σκέτε στη νότια πλευρά του Γράμμου. Κι έπη δη ως ανάξιος εκπρόσωπος του τύπου είμαι τύπος και υποΓράμμος, γι' αυτό εις χειρίζομαι ότι βορείως του Γράμμου οι κοκορόφτεροι ήττα Lee έφευγαν προς Φλώροι να, καθώς τους έδειχνε την πούτζα του.
Κατά τα λυπά, όχι, δεν ΗΠΑρχιδια φονία. Και μύξα να Άννα φέρεις εδώ τη Σώτη τριάντα φύλου, γιατί θα σε βαΦτύσω πράκτορα της δι' ανόησης. Αλλά, Τίνα περί Μένης από κάποιον που γυρίζει ξένη χτισμένος και αμφί βάλλω αν αύριο θα μπω ρε συ να πάει στη Thea λειτουργία (είναι και Δέλτα νηστειών).
Θάμα σκάψει όθε ος. Στην κόλλα συ...

chrismos είπε...

ΠροςΥποΓράμμος Όσσα λες και σου προσφέρω το 13ο σχόλιό μου Γιάννα σώσεις την παρτίδα.
Ισιώνω Σαρρή ιστός, αμήν. Εσθέ περί parties! (Δηλ. Μακάρι να διορθώσω την ιστοσελίδα του Σαρρή και θα σας καλέσω στο πάρτυ του.)

Προς Κα Μαρίκα:
Συγνώμη που Κα Νόνικα ή χέσει ράφτη τι φορά ο σύζυγος! Για Άννα κάνει το 13ο σχόλιο…

theogrocer είπε...

Σας συν χαίρω για τη συν κινητική προς φορά σας, άξιο τεκνό της παρτίδας.
Γνωρίζω ότι το Έθνος αφανίζεται. Το 2009 το ημερήσιο φύλλο πούλησε μόλις 11.616.192 φύλλα και το "Έθνος της Κυριακής μόλις 6.103.529, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΙΗΕΑ. Σκεφτείτε ότι η Κυριακάτικη έκδοση είναι κάτω από "Ελευθεροτυπία", "Πρώτο Θέμα", "Καθημερινή" και "Βήμα", ενώ το καθημερινό φύλλο έρχεται τρίτο, μετά από τα "Νέα" και την "Ελευθεροτυπία".
Πώς θα επιβιώσουν οι επιβήτορες εργολάβοι και ευεργέτες του Έθνους ώμος, όπως ο κύριος Μπόμπολας; Στα μπομπόλια μας, λέγουν οι κακοήθεις και πρέπει να αφυπνισθούμε συν έλυνες, πριν να είναι αβγά.
Τι ποτά hallo δεν έχω να πω κενά πιω...