Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Οι αντιπροσωπευτικοί θεσμοί δεν λειτουργούν πλέον στη «δημοκρατική» κατεύθυνση -από τους λαούς και τους πολίτες προς τις αρχές- αλλά στην αντιστροφή: από τις αρχές προς τα κάτω, με τη βοήθεια διαβουλεύσεων φαρσών και του κυκλικού παιχνιδιού ερωταποκρίσεων, όπου η ερώτηση απαντά μόνο «ναι» στον εαυτό της. Η διακοπή της δημοκρατίας, λοιπόν. Και εάν το εκλογικό σύστημα, υποσκαμμένο ήδη από την αποχή, πρέπει να σωθεί με οποιοδήποτε κόστος (ακόμα πριν από το να ψηφίσεις «ναι», η κατηγορική προσταγή είναι να ψηφίσεις), είναι ακριβώς επειδή λειτουργεί ως το αντίθετο της πραγματικής αντιπροσώπευσης, με την εξαναγκασμένη επαγωγή αποφάσεων λαμβανόμενων «στο όνομα του λαού», ακόμα και όταν –κρυφά- ο λαός σκέφτεται το αντίθετο.
Πίσω από την άρνηση αυτού του «δεν υπάρχει εναλλακτική» Ευρώπη, βρίσκεται το προαίσθημα μιας σοβαρότερης εκμηδένισης από αυτή που απειλείται από την αγορά και τους υπερεθνικούς θεσμούς: η ρευστοποίηση όλης της πραγματικής αντιπροσώπευσης, μετά την οποία οι λαοί της Ευρώπης θα βρεθούν οριστικά στο ρόλο των κομπάρσων, που θα απαιτείται να παρέχουν μία σφραγίδα κατά διαστήματα.
Και η Ευρώπη η ίδια δεν είναι παρά ένα επεισόδιο μεταξύ άλλων στο δρόμο μιας μεγαλύτερης απώλειας συλλογικής κυριαρχίας. Πέρα από τη φιγούρα των παθητικών ή υποχείριων ψηφοφόρων, στέκεται αυτή του όμηρου-πολίτη που έχει αιχμαλωτιστεί από τις κυρίαρχες δυνάμεις, με άλλα λόγια μια δημοκρατική μορφή κρατικού τρόμου.
Jean Baudrillard – «Ιερή Ευρώπη»

8 σχόλια:

chrismos είπε...

Αν κατάλαβα καλά, ο Μποντριγιάρ ισχυρίζεται αυτό που κι εμείς λέμε εδώ και καιρό: "Δεν τους νοιάζει ΤΙ θα ψηφίσεις, αλλά ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ!"
Τα γουρούνια ξέρουν πολύ καλά να μεταβολίζουν τα μηλοσάκχαρα (δηλ.την οποιαδήποτε ψήφο) σε πρωτεΐνες (=πρωτιές). Στην αναζήτηση της γουρουνοτροφής (καταμέτρηση ψηφοδελτίων), έχουν αφαιρέσει τα άγουρα και σάπια μήλα (λευκά και άκυρα), κάνοντας αναβάθμιση των βιταμινών (αναγωγή στην ενισχυμένη αναλογική), ΜΟΝΟ πάνω στα αναλώσιμα μήλα (ψήφοι στα κώματα).
Μετά το κάλεσμα του χοιροτρόφου (ανακοίνωση των αποτελεσμάτων), τινάζουν (για λίγο• δεν αντέχουν και πολύ εκτός βούρκου…) τις λάσπες που κυλιούνται, σκουπίζονται (χτενίζονται) πρόχοιρα (για το φακό χοιρο) και φτύνοντας το σάπιο μήλο που βρήκαν σκαλίζοντας με τη μουσούδα, φτύνουν τα σάλια τους στη μούρη μας και ρεύονται για να χωνέψουν (με το κλισέ "ο λαός ενέκρινε...κλπ.")
Βρε αποχή λέμεεεε… Καμιά συνδιαλλαγή με τις χρΑΙΜΑΤΟβόρες και εν Χριστω φορακοφόρες εωσφόρες φΧΕΣΤΕς τους!
Τούλα χύστον στις σταχτηΚΑΙΣ εκλογηΚΑΙΣ οιμαιΡΩΜΗνήες (νομίζω Ρωμαϊκές γαλέρες)
(Αν οι εκλΟΧΙΕΣ μπορούσαν ν’ αλλάξουν τη ζωή μας, θα ήταν παράνομες)
Σόρι, αν είμαι εκτός θέματος…
(γρυχγκ, γρυγχγκ, χργουχγκ…)

theogrocer είπε...

Αν και καθήμενος, ορθά γράφετε.
Θα σας απαντούσα μελό για του Εμμανουήλ Ροΐδη (γνωστός και ως Εμμ. ο Ροΐδης), αλλά οι αιμορροΐδες από τη νωπή λαϊκή -που γύρισε σε ρεμπέτικη- εντολή, δεν μ' αφήνουν. Άλλωστε, σε πολλά έργα του ο Εμμ. ο Ροΐδης έχει ως ήρωες ζώα και κάνει αρνητή καις συγκρίσεις ΣΕΒ άρρωστου ανθρώπου.
Κάτι τέτοιο πάτε να κάνετε κι εσείς, ποιητική αηδία. Ως ζώο συν φονώ μαζί σας, αλλά ως άνθρωπος όχι.
Μέσην χωρείτε, αλλά ως μέλος της κυνωνίας, αυτό τον καιρό asshole 'ούμε με τον πάτο της τσούλιας και τον πάτο του μπουκαλιού. Όχι με τον πάτο του άπατου πηγαδιού. Το γεγονός ότι το alter είναι αναγραμματισμένη trela, το star είναι rats, το filmnet είναι flit men και το mega απλά ένα game, μόνο πωλεί τη σκέψη μου.
Όσο για το θέμα πουά Γκύζης, της μετατροπής των μακαρίων εις μακαριστούς, μακάρι Mc Άρη.

Πάνος Παπαδόπουλος είπε...

Να συνεισφέρω κι εγώ τους καρπούς των μακρόχρονων διακαναλικών ερευνών μου:

ΤηλεΑστυ <> Αλήτες TV

theogrocer είπε...

Συν Harry τυριά! Η Ένωση Καναλικής Λεπτομερούς Απολύτως Σχολαστικής Έρευνας (ΕΚΛΑΣΕ), σας χρίζει άντε piss τελών μέλος της.
Έφεξ' ης μπορεί τε να δήμος οίο ποιείτε δω ρε Άντα άπω τελέσματα των ΚΛΑΣΕ (Καναλικών Λεπτομερών Απολύτως Σχολαστικών Ερευνών) σας.
Τον και ρο αυτό, τα μέλη μας Άννα ζητούν τη σήμα CIA του γράμματος "Ε" (ενόψει και των Ε' χαιρετισμών, φίλε chrismos) στο κ'αν' άλλη της ΝΕΤ.

Πάνος Παπαδόπουλος είπε...

Επειδή πρόκειται για το πιο παλιο κάναλο (η ΝΕΤ είναι πράγματι το πιο παλιό κανάλι που προέκυψε από την ΥΕΝΕΔ) έχουν γίνει πω λες με λέτε σπανω στο θέμα, τις οποίες τη χαίνει ν' αγνο Ρίζο και Κύρτσο (άσχετο):

Άποψη προ τι:
Έκλασε η Νύφη σκόλασΕ ο γάμος.

Η άποψη αυτή έχει απορριφθεί για τί δεν εξη γη το Τ

Άποψη δεύτε ρει:
ΚλάΝΕι ο νοικοκύρης, χέζει ο μουσαφίρης.

Και αυτή η άποψη απορρίφθηκε μετά από μικροχρόνιες μελέτες για τους ίδιους λόγους.

Πάντως οι δύο απόψεις έτυχαν σκανδαλο οδούς απο δω χύσ' από την ΕΚΛΑΣΕ, ενώ συν περί lift, ΙΚΑ, ναι!, στις επίσημες ΚΛΑΣΕ που Αννα φέρεις.

theogrocer είπε...

Η συν εισφορά σας στην ΕΚΛΑΣΕ είναι τεραστεία. Είστε σα φις, ό,τι λέτε είναι σα φέσ'. Αν δεν ήπαρ χύνω μη κοκό λήμμα, θα σας πρώτη νου μεγιά τακτή Κω μέλος μας. Η πρώτη χα μούρα είναι συν φωνή, το θέμα είναι να συν φωνήσει και η χαμούρα β΄ (Χαμούρα Μπι).

chrismos είπε...

Απο μακρύν εστέ χαμούρες Β' κι ΕΣΑ σε πάνα φέρω με Τούτα Χαμών:

"H κυβέρνηση έχει λευκή εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό να κάνει αυτές τις μεγάλες ανατροπές"!
(Γ. Πεταλωτής)

Τι μας λέει ο πολιτικός απατεώνας;;;!!!! Για την επιστροφή στον κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα που μας γυρίζουν οι σοσια-ληστές έχουν το θράσος να επικαλούνται ότι διαθέτουν «λευκή εξουσιοδότηση» υπονοώντας ότι ..μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.
(από το μπλογκ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

theogrocer είπε...

Αν γράψω αυτά πούστη σκέψη μου γύροι ζουν για τα καθ' άρματα της απ' Άτης, θα μας κλαύσουν αι reggae.