Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Το 1816 οι κάτοικοι της Άνδρου ζητάνε την βοήθεια του Γιουσούφ Εφέντη: «Ενδοξότατε και Μεγαλοπρεπέστατε Γιουσούφ Εφέντη, την Ενδοξότητά σου ταπεινώς προσκυνούμεν ημείς οι ταπεινοί σκλάβοι σου. Η χρεία και η ανάγκη μας παρακινούν ελπίζοντες στην ευσπλαχνία σου (...) στο να σου φανερώσωμεν και εγγράφως τα όσο αδίκως και παραλόγως μας έχει παρμένα ο Γραμματικός Αντωνάκης Καμπάνης στο τεφτέρι του Γραμματιλικίου του (...) επειδή δια να στρωθεί τεφτέρι, δεν κάνει σύναξιν παρά την πάλαιαν συνήθειαν του χωριού μας αλλά συνάζει κάποιους λωλούς οι οποίοι όντας μεθυσμένοι απ’ αυτόν, δεν μας αφήνουν να ομιλήσουμε εκείνο το οποίο ήτο παλαιά συνήθεια και τα δίκαιον και σου εφανερώσαμεν ότι είμεθα ευχαριστημένοι και δεόμεθα εις τον θεόν να σου χαρίζει χρόνους και να ευτυχήσει το ντοβλέτι σου».
Οι κάτοικοι της Σκύρου ζητάνε την βοήθεια του Καπουδάν Πασά: «Βλέποντες την αθλίαν κατάστασιν της κοινότητας και δοκιμάζοντες τα μύρια κακά και ζουλούμια, όπου μας έχουν πουλημένους αυτοί οι διοικηταί κοτζαμπάσηδες και μας κατήντησαν από τα βαρύτατα δοσίματα και ζημίες δια να κατασκορπιστούμε από την νήσον μας ρίχνοντας μας τεφτέρι ανυπόφερτο έξω από τις δυνάμεις μας»...

Δ. Παπαγεωργίου – 1909

8 σχόλια:

Unknown είπε...

Άλλη μια απόδειξη πως αυτό που μετράει είναι η εκπλήρωση των βασικών αναγκών.
Σαν συμπλήρωμα το πως μπήκαν οι Μανιάτες στον αγώνα.
Απείθαρχοι σαν φυλή (κοινότητα) με αντικείμενο την πειρατία δίχως να ξεχωρίζουν θρησκεία φυλή κλπ.'Οταν κάποια στιγμή αναγκάστηκαν να πληρώσουν φόρους έκριναν πως είναι προτιμότερο να μπούνε στον αγώνα για απελευθέρωση. Τα ηθικοδιδακτικά του σχολείου μπήκαν για να τυφλώσουν τις επόμενες γενιές.
Χαιρεντίν Μπαρμπαρόσσα . Πόσοι ξέρουν πως είναι ελληνικής καταγωγής Λημνιός μεγάλος πειρατής που δεν δίστασε να κουρσέψει το διπλανό χωριό και να πάρει για σκλάβους όλους τους κατοίκους. Μιλάμε για απόσταση 5 χιλιομέτρων.Φερόμενη έξυπνα η οθωμανική διοίκηση (προηγήθηκαν οι Άγγλοι με τον ΝΤΡΕΙΚ) για να γλυτώσουν από την μάστιγα του έδωσαν προνόμοια οφίκια και τον ένταξαν ως ναύαρχος στον στόλο τους.

chrismos είπε...

Αυτά ίσχυαν καποτες... Στύση μερινές επ' οχιές, οι ΓΑΠοικοι της Ανάνδρου ζητιάνε την αήθεια του USούφ Εφέντη και οι κάλποικοι της Σκύβου ζητιάνε την βοήθεια του ΚαποιουΔάν ειου Πατσά. Ο περίφαλλος λαός μας δεν έχειςχέσει με τους ταπεινούς σκλάβους των φαιού-δ'-άρχιδων. Γυψώνει το ανάστημά του και προτάσσει γυμνά τα στήθια του στα (νυχτερινά) κέντρα εξουσίας της ταξικής συνείδησης (λέγε με Τζούλια) και στους μαζικούς αντι-καπιταλιστικούς αγώνες (ποδοσφαίρου, μπάσκετ και χλυδατοσφαίρισης), α-ψηφίζοντας τους κοτζαμ-μάσηδες, αγων(δανε)ιζόμενος υπέρ πατ-ρόδας, υπέρ δομών και ληστειών, ΥΠΕΡ ΠρηζουνMIG Μαρφινόπουλος.

Τίνα piss...Τι είν' ASPIS Προάνοια...
Φταίνε τα τραγούΔΝ Του
φταίει κι ΌλυΡενάρης
μα φταίει κι ο ίδιος ο λαός
που είναι μαραζιάρης
γι αυτό γουστάρει το ΛΑΟΣ
τον ΓΑΠ που είναι ΝΑΖΙάρης...


Άλλη μια απόδειξη πως αυτό που μετράει είναι η (εκ) πλήρωση της λεκάνης του αστικού WC με τη βασική μας ανάγκη: Το χέσιμο! (των αστικών δομών...)

theogrocer είπε...

ΕΠΟ χέσ' δύσκωλες και δις κοίλιες. Ανά θέμα άνθη μουντέ πολλοί τι είναι τάξη Καίτη ταξική σινί δύση... Τα pay και ο βασανισμός τους είναι στήνει μερί CIA δια τάξη, πασπαλισμένα με σοβαροφάνεια.
Νεκροφάνεια!...

Ανώνυμος είπε...

Το 2010 οι κάτοικοι του μυαλού μου ζητούν τη βοήθεια του Θεού: "Ενδοξότατε και Μεγαλοπρεπέστατε Θεέ, γαμώ την ανυπαρξία σου που ως ταπεινοί σκλάβοιτης ξηρασίας ημείς ελπίζοντες στην υγρασίαν σου,
ρίξε μια κωλοβροχή
γιατί έγινε το σκατό μας
παξιμάδι γρανίτης
και που αν δε ρίξεις
θα κάνω μια πολύ πούστικη συμφωνία με την αντίπαλή σου εταιρία "διάβολος ΑΕ"
και θα σου κάνω τον PARADISE HOTEL
βάλτο με κουνούπια τίγρεις."

chrismos είπε...

Αλεξάκο, σιγά-σιγά ξεδιπλώνεις τα κρυφά σου ταλέντα! Το σχόλιό σου θα μπορούσε άνετα να αποτελέσει θεατρικό μονόπρακτο από το "Πνίξον, Κύριε, τον λαόν σου", του Τζόμπε Κοβάτα, προσφάτως μνημονευθέντος εν μέσω κρασοκατάνυξης μετά του Τεό.

theogrocer είπε...

Εμένα να μη με ανακατεύετε, γιατί ανακατεύομαι...
Πρέπει να ντρέπεσαι Chrismos που πάνω στο τραπέζι αναφέρεις ονόματα όπως Back ω Γιάννη, Παπακωσταντίνου (όχι ο β΄ ή ο θ΄, αλλά ο γ΄) και Διαμάντω Πούλου. Δεν σέβεσαι τίποτα πια! Κι εγώ ακόμα ανακατεύομαι...
Κ-5 (κάλλιο-5) και στόχε ρυπαρά 10 και car Terry.

chrismos είπε...

Ν. Τρέπω με αλάτι λέω Τίνα Μάρτη αμου:
K-10, Κρανία 10 (ρυπαροί στόχοι) συν το Herrχέρη, παρά 5 και car terror.
Ε, γόη με ΚΕΠ λέων έκτης!

theogrocer είπε...

Σε Άννα καλώ στην (αστική) τάξη κεσέ αφιερώνω διαμαντόπουλα από τη δημοτική μας παράδοση άνευ όρων:
1. Έλα καλέ Αννούλα
να σε φυτέψουμε
να φάμε και να πιούμε
και να χορέψουμε.
2. Μαρί λί- μαρί λί-
Μαριλίζα κανακάρη
Μαριλίζα κανακάρη
ποια γυναίκα θα σε πάρει.
Και εισέτι πολλά...