Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Προς Θεσσαλονικείς δ΄ (+οε΄) επιστολή φαύλου

Αδελφοί
Ανέκδοτο έχει καταντήσει πλέον η χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, ανέκδοτο που καταδεικνύει πόσον έχουν αλλάξει οι καιροί και πόση απόσταση (προς τα πίσω δι’ ημάς, την ώρα που σύμπας ο κόσμος προχωρά προς τα εμπρός) έχει διανυθεί. Ανεπιστρεπτί κατά πολλούς.
Απογευματάκι εις μια μικρή πόλη εις την Ουγκάντα. Εις το μικρό καλύβι ένα αγόρι έντεκα ετών κι ένα κοριτσάκι εννιά, παίζουν κάνοντας μεγάλη φασαρία. Ξαφνικά ακούγεται η φωνή της μητέρας των: -Σταματήστε και διαβάστε αμέσως τα μαθήματά σας δια το σχολείο. Δεν εντρέπεστε λίγο; Το ξέρετε ότι εις την Ελλάδα υπάρχουν παιδάκια που δεν έχουν βιβλία δια να διαβάσουν;…
Ανέκδοτο και ο δείκτης νοημοσύνης (ή ασχημοσύνης, ακόμη και αλητείας, δια τους περισσότερο πολιτικώς σκεπτόμενους) των ιθυνόντων. Μήπως οι εγκέφαλοι του υπουργείου Οικονομικών της φαιδρής αποικίας δύνανται να μας γνωρίσουν αριθμόν τινά δια το ποσό που θα εξοικονομηθεί από τη «σφαγή» εκατό χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων; Μας είναι απαραίτητος αυτή ταύτη η ακρίβεια, δια να αντιστοιχίσουμε το ποσόν με έτερο που δύναται ευκόλως να προκύψει δια της σφαγής πολύ-πολύ λιγότερων κηφήνων και να καταδείξουμε με απλότητα έναν ασφαλέστερο δρόμο εξοικονόμησης χρημάτων (και όχι μόνον χρημάτων…).
Αφού αρχίσαμε την επιστολή με πικρό και επίκαιρο ανέκδοτο, ας την ολοκληρώσουμε με τον ίδιο τρόπο: Μπαίνει προ ημερών σε κάποιο κατάστημα ένας άνεργος και ρωτά τον ιδιοκτήτη αν υπάρχει δουλειά.
-Βεβαίως και υπάρχει μία θέση. Κάθε ημέρα θα πρέπει να έρχεσαι εδώ για τέσσερις ώρες. Η δουλειά σου θα είναι μόνον να ελέγχεις αν εργάζονται οι πωλήτριες. Ο μισθός σου θα είναι 2.500 ευρώ μηνιαίως, με εταιρικό αυτοκίνητο, κινητό τηλέφωνο, καθώς και μία πολύ εμφανίσιμη προσωπική γραμματέα.
-Πλάκα μου κάνεις;;;;
-Εσύ άρχισες!...
("Φιλμ νουάρ" - Θεσσαλονίκη)

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άκαιρες πλέον οι διαμαρτυρίες καθότι- εν μέσω αποκριάς - τελικά λεφτά βρέθηκαν: Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος παραιτήθηκε του μισθού του και των επιδομάτων του.
Σωωω ωοθήκαμε!

theogrocer είπε...

Μίμε συγκινείς και δακρύσω κι εγώ...

Ανώνυμος είπε...

Γιατί να μη δακρύσεις κι εσύ λίγο;
Εδ'ω εγω έχω πλαντάξει στο κλάμα
Κ(λ)αυσίγελος.

theogrocer είπε...

Μινκ λες και mill είπα σε...
Ο πρόεδρος είναι δυνατός, αγωνιστής και θα το αντέξει. Τα κοπάδια του στα Γιάννενα έχουν Αλβανούς τσοπάνηδες και ξέρει από φτώχεια...

chrismos είπε...

Δε μπυράζει...
Η μοίρα των καρναβάλων είναι στη μπυρά.
Αστό κρατήσουμε αυτό.
Let's FIX it!
Γιατί έτσι μασα, ρε συ!

theogrocer είπε...

Άλλος τεκέ; Sim φώνα με μια, θεό, Ρία: Παντού υπάρχει ένας μύθος.
Χαιρετίσματα και από τη Stella Artois.

boula είπε...

κατά σύμπτωση μ' αρέσει πολύ το Cardhu Chateau,
όπου κυκλοφορεί το film noir

theogrocer είπε...

Ε μισή αυτοεξόριστοι (μπορείς να μας λες και επαρχιωτάκια πλέων, μετά α ποτό σα χρόνια) then τα ξέρουμε αυτά τα Μαίρη...
Άσε που "chateau" στα γαλλικά είναι το αρχοντικό, αλλά και το μέγαρο τσιφλικά... Τι θα πει ο κόσμος;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως τα τελευταία δυο χρόνια έχω βρει μια μπίρα 63 λεπτά το κουτάκι των 500 εμ ελ. Εκ της αλλοδαπής βεβαίως αλλά καλή . Λέγεται BEER !!!! (δεν κάνω πλάκα)
Την Καρντού Σκατώ δεν την ξέρω. Πό σωπάει;

theogrocer είπε...

Μέχρι και χάρτη έβαλε η Boula για να δεις ότι πρόκειται για μαγαζί...
Πάντως, ό,τι κενά λες, καμιά μπύρα δεν φτάνει την Μπιρμπίλη!

Ανώνυμος είπε...

Nαι πράγματι. Λίγο μακριά μου πέφτει βέβαια το μαγαζί οπότε ... BEER και γραβιέρα κατ΄οίκον.
Την beeg billy δεν την ήξερα. Θα ρωτήσω κανα φίλο πασόκο πουτην πουλάνε.

theogrocer είπε...

Την πούλησαν εις τας Ευρώπας! Η γνωριμία με τον Giorgakis στο γυμναστήριο έγινε ισόβια φιλία, άσχετα αν πολλοί θα προτιμούσαν να γίνει ισόβια φυλάκιση.
Οσονούπω ακολουθεί και ο σύντροφος Γερουλάνος που σήμερα πήδηξε απ' το καράβι. Αυτόν ίσως τον κάνουν αυλάρχη (ή σταυλάρχη) στη φιλική του βασιλική οικογένεια...
Τέρμα οι μαλακίες και το διάλειμμα. Συνεχίζουμε τις μπύρες μας.

boula είπε...

το cardhu

theogrocer είπε...

Τώρα έγινες σα φις!